Gáncs

 2015.09.09. 17:00

(Ejj, pedig de büszke voltam rá magam előtt, hogy mindeddig egy blogbejegyzést sem írtam erről a témáról... Eddig tartott. És persze tudom, hogy a mostani megírásának sincs semmi értelme, mivel egy olyan tömör zajba fogom belehümmögni a magam kis véleményét, amelyben még az is elveszti a józan eszét, aki eddig valahogy megmaradt normálisnak.)
 

Ez a blogbejegyzés nem fogja megmondani neked, hogy szeretned vagy gyűlölnöd kell-e a menekülteket (bevándorlókat, migránsokat, nevezd, ahogy akarod). Azt sem, hogy mit tegyél vagy ne tegyél. Nem fogja azt sulykolni, hogy kötelességed segíteni őket, hogy ide vagy oda vigyél vizet, pelenkát, takarót. Sem azt, hogy azonnal ragadj kapát és kaszát és nyomás a déli határra megvédeni Mária Országát. (Mária...? Ő az a kedves-szomorú arcú fiatal hölgy ott a sarokban, aki a kezébe temeti az arcát, amikor most erre a keresztény országra néz?)

Ez a bejegyzés egy mozdulatról szól, és mindarról, ami mögötte van.

De mielőtt belekezdünk, jöjjön egy pár alapvetés: itt nem kifejtendő okok miatt (kommentben szívesen leírom, ha érdekel), és egy iszlám országban eltöltött másfél év személyes tapasztalatával felvértezve, kijelentem, hogy egyáltalán nem örülnék neki, ha a szomszédomban mecset épülne és én újra minden reggel a müezzin hangjára ébrednék, mint másfél éven keresztül. Sőt, még csak azt sem szeretném, ha a hazámba tömegesen menekültek érkeznének. Viszont az van, hogy a világ sajnos leszarja, hogy én mit szeretnék, és a menekültek már itt vannak. Egy elenyésző százalékuk talán itt is marad végleg, illetve elképzelhető, hogy a jövőben majd egy újabb pár százalékot nekünk kell befogadni. Ezek a szikár tények, amelyek fölött teljesen felesleges siránkozni, hogy amúgy jó-e ez nekünk vagy sem.

És akkor vissza a mozdulathoz.

Fura, de számomra a menekültválság, abban a formában, ahogy ma Magyarországon megéljük, már nem a menekültekről szól. Számomra elsősorban rólunk szól – és riasztóbb, mint az összes végítélet-forgatókönyv együttvéve, amivel a válság kezdete óta a hivatásos riogatók valaha riogattak. Ez az apokalipszis nem egy elképzelt, alternatív jövőben játszódik, ahol Európa népességének többsége muszlim lesz, minden Aldi helyén mecset épül és bevezetik a saríát. Ez az apokalipszis most zajlik és mi egyszerre vagyunk elkövetői és áldozatai.

Több hete nyelem vissza a keserűséget, amit emiatt érzek, és most az egész izé (ide egy jelzős szerkezet kívánkozik, de a magyar nyelv, legyen még oly gazdag is, nem rendelkezik azzal a kifejezéssel, ami pontosan visszaadná, mi zajlik itt) összesűrűsödött egyetlen mozdulatban. Videóra vették, visszajátszható és újranézhető, valahányszor borzongani akarok, mintha lenne egy saját, elemes Freddy Kruegerem a nappaliban, ami a „RÉMISZT” gomb megnyomására kaszabolni kezd, ha úgy akarom.
Egy technikailag könnyedén kivitelezhető mozdulat, egy felemelt lábfej és egy visszafeszített boka.

Egy gáncsolás.

12002783_779549602157325_679579422707140052_n.jpg

És bármily egyszerű mozdulat, mégis benne van minden. Minden, amivel seperc alatt elpusztíthatjuk magunkat, hamarabb, mint ahogy egy iszlám dzsihádista ki tudná mondani, hogy allahu akbar.

Nem ismerem László Petrát, a videón látható – azóta kirúgott – operatőrnőt. Nem tudom, van-e gyermeke, mint annak a menekültnek, akit elgáncsolt, nem tudom, ha nincs, akar-e majd gyereket, meg még egy seregnyi dolgot nem tudok róla; lényegében pár órával ezelőttig azt sem tudtam, hogy a világon van. De azt tudom, hogy nem magától lett ilyen. Ember nem születik olyannak, hogy amikor szemtől szemben áll emberekkel, akik leszarom, hogy milyen okból, háború elől menekülve vagy egy jobb élet reményében, de országokon vándorolnak keresztül úgy, hogy mindenük, amijük van, az rajtuk illetve náluk van, akkor úgy döntsön, hogy felrúgja őket. Ilyen ember nem létezik alapból, ezt el kell érni nála. Kitartó munkával.

Mint ahogy ember nem születik olyannak sem, mint az a férfi az M1-esen, aki a Porschéjából és magából kikelve üvöltözött és halállal fenyegetett két nőt(!), amiért azok felvettek a saját kocsijukba egy menekült családot, akik a kisgyermekeiket cipelve lemaradtak a menettől. Ez két nappal a gáncsolás előtt történt. És a Szeretlek, Magyarország oldalon, amely cikket közölt erről, százak kommentelték be a cikk alá, hogy unlike-olják az oldalt, mert ’minek a menekültek faszát szopni, amikor már a határon le kellett volna lőni őket’… Tehát mára odáig jutottunk, hogy az emberek egy része érzelmileg azonosult egy kampányideológiával, és annyira magáévá tette, annyira a személyisége integráns részének tekinti, hogy ha bárki azzal ellentétes (vagy csak nem teljesen egyező) álláspontot fogalmaz meg, akkor azt már a saját személyes integritása elleni támadásként érzékeli. A fenti cikk ugyanis semmit nem mondott a menekültekről, nem rágta senki szájába, hogy mit tegyen és mit gondoljon a menekültek kapcsán, nem mondta, hogy amúgy helyes vagy helytelen cselekedet-e felvenni őket az út szélén, sőt, még a furgonban utazó két nő sem szólt ki gőgösen a porschésnak, hogy „látod, mi felvettük őket, te meg nem” (erre persze nincs bizonyítékom, de nem tűnik életszerűnek a feltételezés). A cikk csupán beszámolt arról, amint egy szlovák rendszámú talpig magyar úr annyira felháborodott valamin, hogy jó ötletnek tartotta halállal fenyegetni a másik két magyart. És erre a reakció sokak részéről az, hogy letiltják azt az oldalt, amely ezt bemutatja.

Még mielőtt engem is megtalál a kettős mérce vádja, hozzáteszem: és úgy sem születik ember erre a Földre, történjen az Irakban, Szíriában, Iránban vagy Szaúd-Arábiában, hogy kicsi gyermekkorától azt tekintse vezérlő elvének, hogy ő majd felnőttként olyan embereket robbantson fel, akiket nem is ismer, pusztán azért, mert azok fehérek, keresztények vagy európaiak. Ezt szintén el kell érni nála, kitartó elmeprogramozással.

Az egyetlen kérdés az, hogy felismered-e, hogy programoznak. És, hogy mi akarsz lenni az életben; programozott gyűlölet-végrehajtó vagy megmaradsz embernek?

Egyéni(?) döntéseink

Visszatérve még a gáncsolásra, tudok róla, hogy szinte azonnal egy másik videó is felkerült a netre, amelyen ugyanez a László Petra egy szaladó gyermeket rúg combon. Sok kommentelő szerint ez még alávalóbb, mint az első tett, valamiért nekem mégis a gáncsolás az, ami szimbolikussá vált és megtestesít mindent, amitől napról napra növekvő iszonyat fog el, ha körülnézek. Talán azért, amit a mozdulat folyamata jelent: valakit, aki korábban a földön volt (ott pihent), de feláll, majd futni kezd valami elől vagy valami felé, elgáncsolok, felbuktatok, és ő újra a földre kerül. Én ugyanott maradok, ahol voltam, semmivel sem jutok előrébb, de ő földre kerül. Ezért gáncsolok.

Nem tudom elképzelni (és azt hiszem, ezért hálásnak kell lennem, amiért nem tudom), hogy milyen önmagából kifordult agy mozgásközpontja adta ki a parancsot annak a bal lábnak, hogy kezdjen emelkedni.

És ez az, ahol tetten érhető, amint valaki úgy dönt, hogy önként egy büszke(?) kis fogaskereke lesz egy embertelen és cinikus gyűlöletgépezetnek. Ugyanis ahhoz, hogy alakítója legyél az eseményeknek, energiát kell befektetned. Időt és energiát kell rászánnod arra is, ha úgy döntesz, segítő leszel, ételt osztasz, vizet osztasz, tájékoztató szöveget szerkesztesz, és energiát kell szánnod arra is, ha úgy döntesz, felemeled a lábad és gáncsolsz, vagy kiszállsz a Porschédból és honfitársaidnak ígérsz halált. Ha nem csinálsz semmit, a menekült elfut melletted, a furgon tovább araszol a leállóban, de te mégis úgy döntesz, hogy tevékenyen beavatkozol. Energiát fektetsz abba, hogy árts, mert valami ezt diktálja.

De mi vagy ki ültette ezt el benned? Mikor döntöttél úgy, hogy aktív alakítója leszel az eseményeknek és pont ilyen irányban? Vissza tudsz még egyáltalán emlékezni arra, hogy egy évvel ezelőtt mit gondoltál a szír polgárháborúról és azokról, akik áldozatául váltak? Vagy – hogy ne sarkítsuk a kérdést kizárólag háborús menekültekre – azokról, akik elhagyják az országaik kilátástalanságát, hogy más országban találják meg a boldogulást? Köztük a saját magyarjainkról? Kész lettél volna egy évvel ezelőtt is gáncsolni, gránáttal fenyegetni vagy a határra menni verekedni? Vagy valami megváltozott benned azóta, valamit megváltoztattak benned azóta?

És örülsz-e ennek a változásnak? Jó érzés-e a legváltozatosabb Facebook-megosztások alá bekommentelni, hogy te bizony géppuskákat telepítenél a szerb határra és halomra lőnéd az összeset, mindezt neveddel és arcoddal vállalva? Jobb érzés-e, mintha – ha már segíteni rajtuk nem tudsz/nem akarsz – nem csinálnál semmit? Tudatában vagy-e, miközben a fotelből kommentelsz, hogy egy gondosan felépített kampány csereszabatos alkatrésze vagy, vagy szentül hiszed, hogy amit írsz, a saját véleményed? És meg tudnád-e védeni ezt a kommentet tizenöt év múlva is, ha a gyereked megkérdezné, hogy apa/anya, ez mégis mi volt?

Vajon az otthonod kényelméből posztolt napi tíz megosztás, amelyik az egyik vagy a másik fél szörnyűségeiről számol be, mennyiben járul hozzá a probléma tényleges megoldásához? Teszel-e szerinted bármi előremutatót ezzel, vagy te is csak kiásod a magad tíz centijét abból az árokból, amit a hatalom kijelölt nekünk?

És, ha már hatalom: végiggondoltad már reálisan az elmúlt hetekben azt, hogy abban a bő fél évben, amikor a kormánynak már tudomása volt a fenyegető krízisről, de a menekültek még nem jelentkeztek kritikus számban a határokon, milyen megelőző intézkedések történtek? Épültek-e átmeneti befogadótáborok, kijelöltek-e tranzitútvonalakat, kidolgozták-e a gyorsított regisztrációs eljárást, vagy megelégedtek azzal, hogy a menekültekre szánt éves keretösszeg háromszorosát elköltsék arra, hogy a te véleményedet kialakítsák a még meg sem jelent menekültekről? A most hirtelen elfogadott és jó ötletnek tartott intézkedések – például a csak Szerbia felé nyitott tranzitzónák – megvalósítása már akkoriban megkezdődött, vagy ezek csak most jöttek számításba megoldásként, amikor már sikeresen felcsalogattuk a menekülteket a fővárosba, hogy egy nagyszabású roadshow keretében megmutassuk mindenkinek, hogy a gyűlöletkampánynak igaza volt, mert ezek tényleg milyenek már?

Embernek farkasa

A videó megtekintése után még végigolvastam Péter és Áron beszélgetését a hozzászólások között. Eredetileg még egy képernyőmentést is be akartam tenni róla, de végül meggondoltam magam. Így még képzelhetem majd azt pár hónap múlva, hogy nem is történt meg, csak álmodtam az egészet.
Röviden összefoglalva: Áron szerint a gáncsolás-rugdosás nem is történt volna meg, ha az általa megálmodott telepített géppuskafészkek már működnének a határon, mire Péter ugyanezt a halált kívánta Ákosnak és teljes családjának arra az elméleti esetre, ha egyszer nekik is menekülniük kellene Magyarországról. Válaszában Áron kifejtette, hogy szerinte Péternek már réges-régen az Andrássy út egyik lámpavasáról kellene fejjel lefelé lógnia, tekintve, hogy hazaáruló. Erre Péter utalást tett arra, hogy szerinte Áron édesanyja korábban a szexiparban dolgozott, valamint biztosította Áront arról, hogy amennyiben az előző kijelentését személyesen előtte ismételné meg, úgy kész lenne tettleg bántalmazni.

És sajnos simán el tudom képzelni, hogy ezeket mindketten teljesen komolyan is gondolták.

A magyar reformok működnek. Új szintre sikerült emelnünk az egymás elleni gyűlöletünket és az egész folyamatot tömegtermelésre váltottuk. Percenként gördülnek le a futószalagról új Áronok és Péterek, akik, bár életükben nem találkoztak még, és talán mindkettejüknek hobbija a horgászat, a hajómodellezés vagy a kertészkedés, amelyekről tartalmas beszélgetéseket folytathatnának, ők ismeretlenül is gyűlölik egymást.

Nem az embertelen és cinikus gépezetet gyűlölik, amelyik időt és közpénzt nem sajnálva szisztematikusan elhitette velük, hogy egymás ellenségei. Nem, ők egymást gyűlölik. Mert mást gondolnak valamiről, mint amit az általuk önkéntesen egyedüli igaznak elfogadott források állítanak.

Ezen a ponton szeretném megjegyezni, hogy alig fél vagy egy évvel ezelőtt, Szíriában, egy Azziz és egy Ziad - egy ottani átlagos Áron és Péter - még teljesen progresszív ötletnek tartották azt, hogy golyót repítsenek a másikba vagy felrobbantsák annak házát, pusztán azért, mert egyikük síita, a másik pedig szunnita. És, mert valakik azt mondták nekik, hogy gyűlölniük kell egymást.

Azziz és Ziad most együtt vándorolnak Európában, át a sokadik határon, mert időközben odahaza megjelent egy olyan harmadik (negyedik, ötödik) front az Iszlám Állam képében, amely náluk is kegyetlenebb, és kész volt kiirtani őket a gecibe, mert csak. Azziz és Ziad között most nincs békétlenség, mert közösek a céljaik, eljutni Németországba vagy bárhová, biztonságban tudni a családjaikat.

Én csak remélni merem, hogy nem az lesz a magyarság egyetlen esélye az újra megtalált egységre, hogy egyszer majd egymás mellett vándorolunk egy sín mentén, mint most Azziz és Ziad teszi. Jó lenne ezt az egységet és józanságot még előtte, itthon megtalálni. Békében, ha ez még az.

Címkék: közélet menekültek

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolafikatol.blog.hu/api/trackback/id/tr377773274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.09. 18:17:31

Elvesztette a nő az önuralmát, ennyi az egész. Mindenkivel megeshet. Szerintem már ő is sajnálja.

T1GRIS 2015.09.09. 19:11:37

Ezt nem is kétlem. Meg nyilván a porschés nemzetőrre is ugyanez vonatkozik, ő is nyilvánvalóan elvesztette az önuralmát. Hasonlóan azokhoz, akik egy képernyő mögül más, ismeretlen embereknek kívánnak halált. Értelemszerűen egyikük sem úgy kelt fel aznap reggel, hogy ezt eltervezte volna, mert baromi jó ötletnek tűnt.
A poszt kérdése az, hogy hogyan juthatok el egyáltalán odáig, hogy ha elvesztem az önuralmam, felrúgok egy menekültet vagy egy kisgyereket? Vagy ismeretlen nőkkel ordítozom egy autópálya leállósávjában.
Mi az isten történhetett a fejekben az elmúlt években, hogy egy ilyen átlátszó kampány ennyire termékeny táptalajra tudott hullani, hogy most azt látjuk, hogy átlagemberek készek lennének szinte az életük árán is védeni egy ideológiát, és úgy acsarkodnak egymásra, mint a veszett kutyák?
Mi a kurvaisten folyik itt, de tényleg...?
Van erre bárkinek épkézláb magyarázata?

VajdicsAdam 2015.09.17. 01:18:09

Kedves Kálmán. Most azt képzeld el, hogy mikor az első, sok megosztást megélt bejegyzésedet olvastam, -sic Álmomban...- annyira jól tudott esni, hogy néhány nappal később minden más bejegyzéseddel is ugyanígy cselekedtem! Azon vettem észre magam, hogy azok is jól esnek. Érdekelnek és a T1GRIS "könyvet" jó elővenni. :) Kuncogtam, szörnyülködtem az indiaiakon, együtt éreztem veled, éreztem a sivatag szagát, gondolatban már egy airbust is tudtam volna loadolni :) Tök véletlenül tévedtem ide, de jó volt. Akkoriban nem éreztem annyira jól magam, felüdülést adott valami tök mást olvasni mint a mainstream. Kicsit olyan szimpatikus realityshow feeling, egy számomra ismeretlen ember tollából. Aztán mikor kb minden bejegyzéseden túl voltam, (ne aggódj, nem vagyok elmebeteg rajongód:) kezdtem hiányolni az új storykat, végül nem igazán tértem vissza. Aztán ma úgy alakult, hogy Szabadkára kellett volna mennem tárgyalni és hát nem annyira jutottam el odáig. Hazajöttem, szokásos mailcheck, hírek stb... és kb annyira lett tele a sapim a fb falamon látható akármikkel (IZÉ), hogy arra gondoltam beütöm a böngészőbe azt, hogy tavolafikatol.blog.hu mert REMÉLTEM és ÉREZTEM, hogy vár egy bejegyzés. Várt. És milyen jól esett megint... Annyira hiányzik ez a hang, annyira jó lenne már, ha felfognánk a saját felelősségünket, annyira jó lenne, ha ezeket a besült kódokat felül lehetne írni egyénileg... Kimondtad megint, amit éreztem és sosem tudnék így leírni. Köszönöm és hálás vagyok Neked azért, mert hangot adtál annak amit és ahogyan gondolsz. Tudom mert olvastam, hogy az előző cikkel kapcsolatos felhajtást sem szeretted. Ha megengeded, ezt majd mégis megosztanám. Ilyenkor tudod el tudom hinni, hogy van még remény arra, hogy legyünk mi a változás, amit látni szeretnénk a világban.

T1GRIS 2015.09.18. 11:21:41

@VajdicsAdam: Hű. Hát... ööö... köszönöm. :) Nem gondoltam volna, hogy a családomon és közeli barátaimon kívül bárki tudja a blogom címét. :) Arról tudok, hogy pár embernél bent van a feedben, meg, hogy a Határátkelő is kitette a főoldali ajánlóba (néha megnézem a statisztikákat, hogy honnan jönnek látogatók), de arra, hogy bárki "kikapcsolódásként" gondoljon az írásaimra egy nehéz nap után, bevallom, nem számítottam. Ez több, mint megtisztelő, komolyan. :)
Ennek ellenére sem tudom azonban megígérni, hogy gyakrabban látlak el sztorikkal - ismered a koncepciót; a Távol a fikától blognak dedikált célja volt, az itthoniakkal való kapcsolattartás a Nagy Vízen túlról meg később Dohából, és most, hogy hazajöttem, nem terveztem folytatni. Néha történnek persze olyan dolgok, amik átütik az ingerküszöbömet, ilyenkor az írás átlényegül rekreációs tevékenységgé és a puszta feszültséglevezetés hatékony eszközévé, de a saját érdekemben remélem, hogy ilyenből nem lesz túl sok a jövőben.

Viszont nagyon egyet tudok érteni a kommented záró részével. És ebből a szempontból nyilvánvalóan probléma, hogy a szélsőségeseket láthatóan jóval kevesebb kétely nyomasztja, amikor egy kérdésben meg kell szólalniuk (meg is teszik), míg a "mérsékeltebbek" sokkal több tényezőt tesznek mérlegre, óvatosabban fogalmaznak kijelentő módban, vagy egyáltalán, céltalannak érzik a probléma megoldása szempontjából a túlzott szereplést. Következésképpen hajlamosabbak csöndben maradni, és ezzel mindenképpen átengedik a terepet annak, hogy a közbeszédet a hangos és felületesen tájékozódó szélsőségek tematizálják - még akkor is, ha adott esetben ők alkotják a kisebbséget.
Ezért a tanácsom az, hogy Te se várj arra, hogy kimondják helyetted, amit érzel, amit gondolsz (most éppen én, máskor majd más), azt meg végképp ne gondold, hogy Te nem tudnád ezeket így megfogalmazni, mert a kommented stílusa alapján ez biztosan nem igaz. Mondd ki Te is, amit gondolsz, írd le - már csak saját magad miatt is. Mert Te is lehetsz a változás része, nemcsak én. ;)

2015.09.20. 07:30:02

Várom a posztot arról a 20 megsérült rendőrről is akit a szeretteid kővel megdobáltak. Meg azokról a nőkről, gyerekekről is akiket, Svédországban, vagy a német menekülttáborokban megerőszakoltak. Meg azokról a zsidókról is akiket eddig elüldöztek Európából. Abból az Európából, ahol generációk óta éltek. De ujye a hülye liberósok szerint ezeket nekünk a keblünkre kell ölelni.
Persze az agymosott liberósoknak ez nem számít. Csak az számít, hogy mocskolni kell a magyar kormányt. Most erre a horda vonulása kitűnő alkalom. Megvan hozzá a kellő nemzetközi támogatás is.

Ja, hogy kikerült a posztod az indexes zártkörű bérblogra, a Határátkelőre? Na azon nincs mit csodálkozni. A csoda az lenne, ha nem egy ilyen írás tesz ki a Nagytiszteletű Tekintetes Főszerkesztő Asszony.

2015.09.20. 07:52:00

Egy rajongód biztosan lesz az agymosóblogon, a HA-n. A debil háziorvos.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 07:54:00

Koszi hogy megirtad ezt a posztot.
Sajnos ma nem leszek gepkozelben, de mindenkeppen reagalok ra, hiszen en is feltettem a sajat kerdeseim. Udvozlet az arokbol amibol nagyon szeretnem kiasni magam.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 09:37:44

Először is, nagyon szellemes a blogod címe, először le sem esett a tantusz. Egyik kedvenc filmem (a fika nélküli).

Örülök a gondolataidnak, de......

Azt nagyon sajnálom hogy bemásoltad Áron és kicsoda a másik eszmecseréjét. Ezeknek reklámot sem kell csinálni, egyáltalán, szerintem.

Értem amiről hangosan gondolkozol, de a fent említett véres szájú párbeszéd ellenére is azt kell hogy mondjam, az embereknek lehet véleménye a gyűlöletkampány nélkül is. Én pl. teljesen lemaradtam a plakátháborúról.

Azzal én nem értek egyet, hogy azért mert ezek az emberek sikeresen bejutottak most már itt vannak, és itt is maradnak. Miért? Miért kéne itt maradniuk? Amerikából nap mint utasitanak ki embereket, küldenek vissza a határról, olyanokat megjegyzem, akik adtak ujjlenyomatot, akikről kiderült, hogy kicsodák, nem is köztörvényes bűnözök, nem is terroristák, mégis hazaküldik őket.

Ezek az emberek itt vannak és azzal nem hiszem hogy vitatkozni tud bárki is, hogy egyszerűen úgy gondolják nekik joguk van egy jobb életre, úgy, hogy a befogadó országok azt sem tudják ki fia borja.

Jogosak a kérdéseid arról hogy vajon, pár évvel ezeelőtt mennyit foglalkoztunk mi a szírekkel, akiket lemészárolnak a saját hazájukban (ezeket én is feltettem hozzászólásban HA oldalán és eppen erre pl senki nem reagált még, az a tippem hogy az első a debil háziorvos lesz,mert ő szokott reagálni az ilyenekre).

Ezt is írtam HA oldalán, de erre sem jött válasz. Az ember alapjáraton önző. Én is , te is. Azért foglalkozunk még ezzel az üggyel ilyen szinten, mert nagyon közel került hozzánk. Nem úgy pl Amerikához, ahol most megy a lapítás. Engem felháborít, hogy egy 300milliós ország 10ezer embert akar befogadni. Ez nem csak Európa problémája.

Igen, megy az agymosás, de azért azt a felvételt, ahol a követ dobálják a migránsok nem nagyon lehet kiradírozni. Ott elég sok ember dobálózott, én nem az elenyésző kisebbséget láttam, akik miatt mi feleslegesen aggódunk. Az első akadályra így reagáltak. Én ezek után igenis félek ezektől az emberektől és nem gondolom hogy pont rájuk van szüksége Magyarországnak a 3millió nyugdíjas mellé, akiket elkell tartani. Kellenek bevándorlók, de nem úgy, hogy idejönnek,és szó szerint elfoglalják azokat az országokat amiket kinéztek maguknak.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 09:41:58

Az operatőrnő.
Kicsit úgy tűnt meg van magyarázva az hogy ő miért rúgott.
Azt gondolom azért rúgott, mert egy szélsőséges gondolkodású ember, akit ennyire érdekel érdekel egy másik ember. Nem kellett átmosni az agyát.

Meg fogja kapni a büntetését, már most ezerszer megbánta amit tett (vagy nem, ki tudja).
Őt én személy szerint azért vetem meg, mert ez a hír a magyar embereket fogja lejáratni. Szégyen,nem kell magyarázni a bizonyítványt.

dicta 2015.09.20. 09:57:58

Koszonom! Orom olvasni meg gondolkodo emberek irasat. Osztom is, mert nekem is van meg nehany gondolkodo ismerosom. Talan nem annyi, mint amennyi egeszseges lenne, de meg akadnak. A tobbiek meg ugysem ertik meg, es tovabbra is frocsogo nyallal fognak egyik vagy masik oldal mellett "velemenyt" adni.

2015.09.20. 10:44:15

@Bredpitt Monika:

Itt nem a tanato féle idiótákkal van a gond. Akinek a lányát Párizsban többször megzavarták ezek a szeretni való muszlim fiúk, és emiatt a lánya nem igazán szívleli őket, erre úgy reagál, hogy "de azért ugye együtt lehet velük élni kislányom" Na az ilyen nem apa, hanem egy agyament barom.

A gond azokkal van, akik elvakult Orbán gyűlöletükben mindent megtesznek azért, hogy kihasználva a fejetlenséget, a káoszt minél jobban lejárassák Magyarországot. Akiknek csak az számít, hogy eleget tegyenek kenyéradó gazdáik elvárásainak, és úton-útfélen mocskolják az országot. Nem mondom azt, hogy a hazájukat, mert ezek hazátlan férgek. A gyurcsányokról, dk-sokról, liberálisokról beszélek. Meg azokról "hírportálokról", bérblogokról, akik lelkesen közreműködnek ebben. Persze megrendelésre. Az idexről, 444-ről, atv-ről, meg az állítólagos magánblogról, a határátkelőről beszélek.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 11:04:12

@Quercus a favágó: én most jövök ki először hozzászólni a határátkelőn kívülre, nem azért , mert annyira lojális tipus vagyok, hanem azéert mert utálok a gép előtt ülni, lényeg, én magát a határátkelő blogot egy nagyon nagy kuriózumnak tartom, érdekes, mert sok ember sok helyről ír, más szemszögből, szerintem egy idő után mindenhol előbb utóbb klikkesednek az emberek, engem nem érdekel ki milyen oldalon áll, én már voltam mérges azért mert kivette HA egy hozzászólásomat és a mai napig nem értem hogy miért kellett, az én választásom, hogy ott vagyok nap mint nap.

Úgy tűnik, hogy nagyon nagy szenvedéllyel beszélsz még mindig HA oldaláról, mégha negatívan is. Jó nagy reklámot csinálva egyébként ezzel.

tanato egy nagyon jó ember, nem lehet általánosítani a muszlimokkal kapcsolatban mint ahogy semmivel. Igazából nem sok értelme van ennek a szópárbajnak, ahogy már irta e poszt írója is. Én szeretem Magyarországot nagyon és zavar, hogy ennyien szapulnak minket. Fogtam magam és írtam egy levelet az amerikai hírcsatornáknak. Megkértem a férjem, hogy ha ráharapnak álljon kötélnek, és adjon interjút nekik arról, hogy a magyar emberek nem állatok és ne itéljenek meg minket pl az operatőrnő cselekedete alapján. Nehéz volt megfogalmazni, mert pont azt kérem, amit kérhetnék a magyar néptől is: ne ítéljenek az ok alapján, amit a határon láttak.
Ellentmondásos nagyon, de ha ezzel tudok segíteni, akkor úgy érzem meg kell tenni.
Plusz azzal kapcsolatban sem árt szólni egy két szót, hogy pl az amerikai kormány mennyiben felelős az ott kialakult helyzetért.

Most jöhetnek a hazafias érzelmek. Van akinek semmit nem jelent a szó hazaszeretet, van akinek meg nagyon sokat . Szerintem nem értelmét vesztett fogalom.

2015.09.20. 11:29:48

@Bredpitt Monika:

"Úgy tűnik, hogy nagyon nagy szenvedéllyel beszélsz még mindig HA oldaláról, mégha negatívan is."

Szenvedély? Vicces. Nem ismersz. Szórakozás. Esős nap van. Az viszont tény, ott ütöm azt az alja blogot, a határátkelők ahol érem. Szórakozásból.
És mert egy szimpla indexes bérblog, aminek semmi köze nincs egy független magánbloghoz, csak ezzel eteti az olvasóit. Miközben folyamatosan, sunyi, aljas módon úgy irányítja a posztokat, úgy válogatja össze a kommentelőket, hogy folyamatosan lejárassa Magyarországot.

Attól, hogy valaki nagyon jó ember, még lehet hülye.

AZ usa egy lator állam. Ezt már régóta mondom. Egy aljas, gazember ország, aki átgázol mindenen, és mindenkin, ha érdeke úgy kívánja. Elpusztít országokat, emberek százezreit, millióit, önös érdekből, miközben a demokrácia fellegvárának, a szabadság világítótornyának tünteti föl magát.
A amerikaiak meg egy hülye agymosott nép, mert asszisztál ahhoz, amit a kormánya csinál. Vívódnak a lelkemék, vajon mit gondol a világ arról, hogy közük van-é ehhez az egész migránsáradathoz. Meg sem fordul a fejükben, hogy semmi keresnivalójuk nincs sem Irakban, sem Afganisztánban, se máshol. Hogy a mocsok kormányuk évek óta terrorszervezeteket épít ki,finanszíroz, akik ártatlan emberek tiz-százezreit ölik meg, vagy teszik földönfutóva.
Azt írd meg az amcsi médiának, hogy minden egyes dollárhoz, amivel ennek a hájassegű, hamburgerzabáló népségnek a jólétét biztosítják, lerombolt otthonok, földönfutóvá vált emberek, árvák könnyén keresztül vezet az út, emberek millióinak a vére tapad.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 11:44:56

@Quercus a favágó: az amerikai népet had védjem meg kicsit,
nagyon ártatlan emberek, hidd el nekem, kilenc évet töltöttem köztük, és néha én szegyelltem magam, hogy nagy magyar ackentusommal szóba hoztam az illegális bevándorlás témát, soha egy szóval nem bántottak senkit, ők elfogadják azokat akik átszaladnak a sivatagon, akik tutajon érkeznek Floridába Kubából, még meg is tapsolják őket, nagyon elfogadó nép, az meg nem igay, hogy asszisztálnak ahhoz amit a kormányuk csinál, az iraki háborút nagyon sokan ellenezték még olyan emberek is, akiknek meghalt valakije a WTC ben. Ott voltam és átéltem velük és egyébként a médiának nagy szerepe van mindenben, a férjem és én is beszoptuk először a dumát, hogy ja menni kell Irakba, aztán akkor lett elegünk amikor ilyen híreket láttunk, az amerikai hadsereg milyen fantasztikus , mert élelmet dobáltak le Afganisztán felett a szegény éhezőknek.
Az hogy mennyire agymosottak? Ha a CNN t nézed,akkor bizony agymosott leszel. Ott is van lehetőség mást hallgatni nézni. Pl Howard Stern rádió műsorát, akit egyébként elhallgattatott a Bush kormány, mert féltek a húszmilliós hallgató táborától, amikor az iraki háború ellen úszította a népet. Ezért is utálom amikor ők beszélnek a szólás szabadság megtiprásáról mi kis hazánkban.
Sokféle történet van (egyébként erről még a wikipédián sincs szó, asaját fülemmel hallottam ahogy Stern őrjöngött a rádióban, mert az volt a duma a kormány részéről, hogy túl sok akáromkodás a műsorában). Üdv az árokból.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 12:00:34

Már csak este leszek.
Remélem a poszt irója is jönni fog azért.

2015.09.20. 12:21:47

Az arab világ radikalizálódása a Sykes–Pico egyezménnyel kezdődött, 1916-ban. Ez az ő szemükben ugyan olyan szálka, mint nekünk Trianon. A franciák, és az angolok orosz jóváhagyással földarabolták a történelmi Szíria területét. Természetesen teljesen figyelmen kívül hagyva az ott élő emberek akaratát.
A másik nagy szálka a szemükben az úgynevezett Balfour-deklaráció, ami gyakorlatilag megalapozta Izrael állam létrejöttét.
Ezt követte a nasszeri modernizáció megtörése, a muszlim testvériség usa által történő támogatásával, majd az úgynevezett "arab tavasz" szintén a lator állam vezényletével, ami teljes káoszba taszította a Közel-Keletet.

2015.09.20. 12:30:39

@Bredpitt Monika:

A poszt írója szerintem most igen meg van rettenve. Ez már csak így működik a liberósknál, ha valaki kiszúrja a rózsaszín lufit a lelkükben.
Na de majd fölveszi a kapcsolatot határátkelős eszterkével, aki majd megtanítja arra, hogyan kell olyan blogot csinálni, ahol csak olyan kommentek hangozhassanak el, amit az óvónéni enged.

B.J.László 2015.09.20. 12:55:48

Sajnos manapság a médea nem korrekt tájékoztató ipar. Erős szándék érezhető a befolyásolásra, véleményformálásra, tudatmódosításra, a kifinomult, tudományos alapokon működő propaganda eszközökkel.
Csurka István frappánsan egy szóban meghatározta ez a Tudatipar.
Mondhatjuk agymosásnak is. Ez jobbról és balról majd egyformán működik.

Az operatőrnő gáncsolását, rúgását megmutatják nekünk, a rendőr tonfával végigvág a lehanyatlani látszó menekült hátán, stb, stb, stb.
Viszont semmiféle információnk nincs arról, hogy mi történt előzőleg, mi vezetett ehhez.
A rendőr azért sújtott le, mert a tisztelt, igen agresszív illegális bevándorló földre vitt egy rendőrt és azt erőteljesen gyapálja.
Az operatőrnő a rendőrség és az igen agresszíven viselkedő illegális bevándorlók közötti konfliktusban vállalt részt. A rendőrség által kezdeményezett, menekültekre vonatkozó eljárásban intézkedő rendőröket akarta segíteni, a rendőri intézkedéssel ELLENSZEGÜLŐkkel szemben. Nem úgy kelt fel aznap, na, ma majd felrúgok egy apát a gyermekével együtt, és egy kislányt.
Sajnos az illegális bevándorlás problémáját egyik kormány sem kezeli megfelelően. A rendőrség végrehajtó állománya, az illegális bevándorlókkal kapcsolatba került állampolgárok isszák meg ennek a levét.
Mint ezen blog írója is jól tudja, tapasztalta, a más rasszhoz, más valláshoz tartozó emberek nagyon különbözőek. Iszonyú keményen végrehajtott integrációs folyamat nélkül, csak olcsó munkaerőként jelennek meg a befogadó keresztény országokban a muszlimok, az agresszív elvárásaikkal a környékükön élők életét tönkreteszik. Pl. NO GO zónák.
A befogadó ország törvényeit semmibe vevő, öntörvényű, erőszakos bevándorlókat elítélő embereket azonnal rasszistának kiáltják ki.

Olvastam az USA-t elítélő véleményeket. Egyetértek az egyik kommentelővel, hogy a hétköznapi amerikai ember, nagyon jóindulatú, segítőkész, naív. Magam is láttam, mikor 1980-ban New Yorkban jártam.
Viszont az USA vezetői a világpolitikában, sosem az amerikai átlag emberek érdekeiben járnak el. Mindig és mindenhol, kizárólag a nagytőkések érdekeit képviselik, akiktől a választási kampányra a pénzt kapták.
Az egyszerű állampolgárok véleményét, az aktuális eseményekről az amerikai TUDATIPAR alakítja ki.

Bredpitt Monika 2015.09.20. 13:25:08

@Quercus a favágó: még itt vagyok egy kicsit és arra akarok reagálni neked, hogy nekem ha jól számoltam hat posztom jelent meg és egy nem, pont az amiben éppen Magyarországot festem le negatív színben a könyvkiadás kapcsaán.

Lehet, hogy HA nem szereti a mostani kormányt, de ebben a témában erős túlzásnak látom a véleményed, mert nagyon sok olyan írás van, ami Magyarország szeretetéről szól.

2015.09.20. 14:09:13

@Bredpitt Monika:

Hát persze.Mikor már a kutyát sem érdekli a rendelésre készült ha-s posztok, vagy amikor az a maréknyi ember, aki még hajlandó ott kommentelni unalmában egymásnak esik, akkor eszterke bedob egy Magyarországot jó színben feltüntető posztot. Aminek jelentős része persze kamuposzt. Azért csinálja ezt, mert tudja, hogy arra rögtön ugranak a liberós barmok, mint papito, zka, seldon, meg a többi idióta. Akiket kéjes örömmel támogat a többség. Az a pár normális, aki még ott van meg kisebbségbe szorul velük szemben, és az idióták estére széles vigyorral lapogatják egymás hátát, hogy megint legyalázták Magyarországot.
Mert ugye kívülálló az nem nyilváníthat véleményt, csak ha eszterke, vagy a szerkesztőség tagjai engedik. Na azt meg nem nehéz kitalálni, milyen véleményt engednek be.
Ez amíg én olvastam a meseblogot így volt. De szerintem azóta sem változott a dolog. Mert mint már mondottam volt, a határátkelő egy indexes bérblog, semmi más.

törökmonika 2015.09.20. 15:06:09

Kár volt eddig visszafognod magad, nekem nagyon tecc az írás.

pirimogyoró 2015.09.20. 16:04:06

@Quercus a favágó: Hányd már valahogy ki magad innen! Nem azért vagy itt amúgy sem, hogy eszmecserét folytass, hanem azért, hogy mocskolódj. Te biztos tudod, mi az értelme, de sokan nem értjük, hogy a szabadidődet miért nem töltöd el hasznosabban valami mással. Ha más véleményen vagy, mint amit előtted leírtak, azt normálisan is ki lehetne fejezni. Vagy azt hiszed, hogy ha idiótázol és liberós barmozol, akkor van akár egyetlen ember is, aki elgondolkozik a szavaidon?

2015.09.20. 16:11:11

@pirimogyoró:

Nem mondod, hogy ti liberósok gondolkodni is tudtok? Most megleptél.

Kincses Zoli 2015.09.20. 16:14:18

hali,

köszi, eltettem a most 5 és 2 éves gyerekeimnek is a cikket, ha egyszer majd kérdezik, mi volt ez...

a negatív kommenteken nem csodálkozom, a 71 halott óta semmin se, ez van, bennünk van...de van, aki vissza tudja fogni.

hey-op!

kz

pirimogyoró 2015.09.20. 16:25:22

@Quercus a favágó: Ott folytatod, ahol abbahagytad :)
Ha megpróbálnál néha egy-egy normális emberi hangot hallatni, hidd el, nem találna süket fülekre.
Kezdhetnéd ott, hogy újra (és ha kell, újra és újra) elolvasod a cikket. Hiszen pont arról szól, ami nem jut el a tudatodig.

2015.09.20. 16:36:26

@pirimogyoró:

Rossz hírem van. Ez a poszt egy egyszerű agy, egyszerű szüleménye. Nincs mit ragozni rajta. De aki nem érti, annak elég a blog felvezetőjét elolvasni. Benne van a lényeg.

A másik. Beleolvastam az eddigi kommentjeidbe, más blogokon. Mit is kérsz te számon rajtam? Milyen stílust?

borgen 2015.09.20. 16:49:01

@Quercus a favágó: Az a helyzet, hogy a debil idiota pont te vagy. Kurvara nem vagy kepben a vilagrol, de azert nagy pofaval frocsogsz mindenrol amihez nem ertesz. Az informaciodat a kurucrol hozod, mert te egy lator szelsojobbos luzer vagy. Az altalad felhozott haziorvos meg nemcsak tanultabb, sikeresebb nalad, hanem egy kivalo ember, mig te egy lator vagy.

borgen 2015.09.20. 16:51:28

@pirimogyoró: Ne kerd szamon rajta a stilust, mert ez a luzer nem kepes emberi hangot megutni. Az a szorakozasa hogy idonkent fikablogot indit, ahol megtamad mas kommenteloket. Most tanaton van sor (o a haziorvos). Ide trollkodni jott.

2015.09.20. 16:58:09

@pirimogyoró:

És, hogy lásd kivel van dolgod, elmondom neked, miről szól a történet.
Én soha semmit, ismétlem, soha semmit nem csinálok véletlenül. Főleg nem indulatból.
Engem ez a blog nem érdekel. Te sem érdekelsz. Aki érdekel, az a határátkelő nevű indexes bérblog. Biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb elkövetik azt a hibát, hogy kimerészkednek a védett övezetből egy olyan témával, ami érdeklődésre tart számot. Ma megtörtént. És ma azt kapták tőlem ott a szerkesztőségben a szarjankók, amit megérdemelnek. Mert reggel 800 egynéhány nézettséggel indultunk. Nézd meg most.
Reklám a ha-nak. Az. Csak köszönet nem lesz benne. Viszont én nagyon jól szórakoztam.

Sam Ace 2015.09.20. 17:01:32

Engem elképeszt ez mélységes cinizmus, ahogy Európa hozzááll.Egyszerűen embertelen az egész.Ebből is sikerült politikát csinálni a baloldaliak kedvükre nácizhatnak,mert nem engedik be az embereket, holott EUs állampolgárként iratok vízum, határellenőrzés nélkül nem léphetek be harmadik országba.(Mindenesetre megdöbbentő,hogy az index újságíróját aki menekültek között menetelt simán regisztrálták kirgiznek.Ez szerintem gáz....)Jobb oldaliak meg kedvükre liberózhatnak mutogathatnak nickelsdorfi verekedésre vagy magyar rendőrök megverésére.

Miért cinikus?

1.A támogatások bizonyos ideig tartanak és ha nem sikerül eredményt felmutatni x időn belül Németország ki fogja rakni a szűrüket a nem integrálódtaknak.Vagy szembesülhetnek azzal,hogy nincs kolbászból a kerítés és hazugság,hogy mindenkiről gondoskodnak.
2.Remekül lehet majd őket szavazat szerzésre manipulálni nyilván arra szavaz az ember aki befogadott lásd Merkel képek.
3.Ezek az emberek nem szomszédból jönnek, vannak konzulátusok,ahol az embereket lehetne regisztrálni elmondani,hogy abdullah ilyen képzettséggel jó/semmilyen esélyed nincs jó életre.Ingyenes képzés van/nincs.Arról nem beszélve,hogy lehetne ütemezni vándorlást,hogy Abdullah ne indulj útnak most mert akkor 4 napot is ázhatsz fázhatsz mire kérelemig eljutsz.Arról nem beszélve,hogy többszörös gyilkos simán átjuthat (lásd fentebb indexes példa, eldobja motyót s kész).

Mivel ezek hiányoznak, és az emberek fáznak nyilván elkezdenek tülekedni,verekedni egymással vagy az igazoltatni akaró hatóságokkal.

Arról nem beszélve,hogy nem lenne szükség kerítésekre.

Másik,hogy nem értem posztolót. Gyűlöli ráadásul "önmagából kifordult alak"-nak nevezi L.P-t. Lehet rendőröknek akart segíteni,hogy ne szaladjon el, hanem menjen rendőrökkel táborba és ne bandukoljon tovább miközben a kamerára vigyázott.Meg lett kérdezve?Nem. Ítélet előtt meg kell hallgatni a másikat is.Ez mindenkinek jár legalábbis demokráciában.Érdekes miután elesett nem rúgott bele.

Tegyük fel,hogy Petra idegen gyűlölő?Ez lenne a megoldás?Gyakorlatilag semmiben nem különbözöl azoktól mint akik szidják a migránsokat.
Egy pl. Szemét migránsok, hogy fel lökték a rendőrt!Szemetek- ezt elítéled mint stílust.
Átcserélem migránst és rendőrt:
Szemét Petra,hogy fellökte a migránst!Szemét- itt már nem gond stílus?

Leanyázom és akkor jó lesz neki?Belegondoltál abba,hogy ő mit kap úgy,hogy meg se hallgatják a szitut.Lehet az a migráns fejbe nyomta egy kővel csak arról nincs felvétel, de te már ugrasz és ítélkezel.Jobban tudod motivációit, mit miért tesz, mint ő maga.Helyes ez??Ha durva akarok lenni normális dolog ez??

Visszatérve nem az lenne a megoldás,hogy Petra gyere csak.Itt van pár migráns, hallgasd meg őket beszélj velük. Lehet kiderülne,hogy Abdullah egy sebész aki nemzetközi konferenciákon is részt vesz,Mohamed öntözőcsatornafejlesztő mérnök,Yasid rákkutató és elmesélnék,hogy egy esti beszélgetésnél, hogy fröccsent a barátja vére rá teljesen ártatlanul.Rögtön árnyaltabb a kép?Nem lenne hatásosabb,emberibb?

2015.09.20. 17:06:21

@borgen:

Jé, egy alvónick! Felébresztettünk nyuszómuszó? Nincs itt semmi látnivaló, aludj tovább.

Shörluck Homles 2015.09.20. 17:28:00

A betett fényképről az látszik, hogy 1. az operatőr kinyújtott lába szinte biztosan nem éri el a futó alak bal, támasztó lábát, 2. a férfi testtartása arra utal, hogy az esés már korábban elkezdődött, minthogy elérte volna a kinyújtott láb vonalát.

Egyébként meg pont egy futballedző ne tudna látványos, akár tizenegyest is érő műesést produkálni?

2015.09.20. 17:49:38

@Shörluck Homles:

A zOrbán szervezte ezt is. Mint a röszkei bulit. Mikor a fasiszta magyar rendőrök békés migránsokra támadtak. Megmondta a nemzet idiótája, a fleto.

vazzup 2015.09.20. 22:00:55

@Shörluck Homles: Huhhh, mar azt hittem egy pillanatra, hogy ez a nyomorek szoszi ilyen gennylada lenne, de most megvilagositottad az elmemet, a magyar az zsigerileg nem kepes ilyen aljas tettekre, mindaz, amit allitanak, hogy magyarok tettek barmilyen piszlicsare kis gonoszsagot, az mind hazugsag. Nincs magyar gyilkos, nincs magyar gancsoskodo.
Tanits mester, mert kulonben hulyen halok meg.
Latszik a kommented sorvezetesen es a felhasznalt karakterek ritmusan, hogy te tanult ember vagy, biztos megszanod a magamfajta ostoba tuskot, hogy jobban lassa a vilagot.
Ugy, hogy mindenert masok a felelosek!

2015.09.20. 22:19:05

@vazzup:

"Tanits mester, mert kulonben hulyen halok meg."

Na erre minden esélyed megvan.

Tom Tuttle Tacomából, Washington államból 2015.09.21. 09:06:38

Öregem, király a poszt.
Plusz minden tiszteletem, hogy nem állsz le vitatkozni olyanokkal, akik nem is értik a mondandódat, vagy - ami talán szomorúbb - szándékosan trollkodnak.
Jöhet még több ilyen...

zordonbordon 2015.09.21. 10:27:04

Kicsikét terjengős, de a "negatív manipuláció" tekintve alapvetően jó irányba tapogat a cikk. Van viszont egy kardinális bukfenc benne:

"Az egyetlen kérdés az, hogy felismered-e, hogy programoznak. És, hogy mi akarsz lenni az életben; programozott gyűlölet-végrehajtó vagy megmaradsz embernek?"

Embernek "megmaradni" nemigen lehet, ha előtte nem vagy emberré "programozva". Sőt: az etológia/szociológia stb. nagyjából arra mutat, hogy az "idegengyűlölet" sokkal könnyebben, kevesebb energiával kiváltható, "természetesebb" magatartás, mint az "embernek maradás" a családi, szűk vérségi vagy csoportkörön túl is.

Talán úgy mondanám: "emberségből" felkészületlen embereket talált telibe mind a vándorok megjelenése, mind az ennek apropóján megindított kommunikációs hadjárat.

2015.09.21. 21:06:52

Na libsikéim ezt kóstolgassátok. Ez a soros nevű féreg lenne a gazdátok, ha jól tudom.

SOROS GYÖRGY A „FEHÉR VILÁG” JÓLÉTÉVEL CSÁBÍT
Gabay Dorka
A magyar balliberális oldalt is előszeretettel támogató Soros György érdekeltségében álló Nyílt Társadalom Alapítvány (Open Society Foundation) csapata nyomtatta és terjeszti azt a muszlim migránsoknak írt útikalauzt, amelyet a Törökországból Görögországba induló csempészhajókon ingyen osztogatnak az illegálisan érkezőknek.
A W2eu, azaz Welcome to Europe névre hallgató csoport által kiadott füzetben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók. A kézikönyvet egy felborult csónakból sodorta partra a tenger, ott bukkant rá a Sky News Leszboszon járó riportere. Jonathan Samuels helyszíni beszámolójában azt írta: a görög partokat elérő migránsok mindegyikénél van ilyen könyv.
A W2eu honlapján fellelhető anyag hazánkra vonatkozó fejezetében elsőként a Menedék Alapítvány elérhetősége szerepel. Ez az a szervezet, amelynek tagjaival nemrégiben több angol nyelvű interjút is közölt honlapján a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány. Lapunk korábban több ízben is kereste az alapítvány budapesti szervezetét, hogy megtudjuk, támogatják-e Sorosék hazánkban a migránsokat segítő önkénteseket vagy csoportokat, ám levelükben határozottan kitérő választ adtak.
A W2eu portálon az olvasható: Isten hozott minden, nehéz út után megérkezőt, és kívánunk mindannyiuknak jó utat, mivel a szabad mozgáshoz mindenkinek joga van.
A magyar származású üzletember nevéhez köthető könyv terjesztésével egy ismert angol blog is foglalkozik, ahol a Soros alapította Leftist nevű szervezetről úgy vélekednek: több mint két évtizede azért imádkoznak, hogy a harmadik világból érkezők megkapják azt, amire jogosultak, vagyis a „fehér világ” jólétét, amit elloptak tőlük.
Az Alles Schall und Rauch német nyelvű blog arról írt, ez a „migránskézikönyv” tele van a legjobb útvonalakat ábrázoló térképekkel, a segítők telefonszámaival, valamint olyan tanácsokkal, tippekkel és jogi információkkal, amelyekkel a bevándorlók akadálytalanul eljuthatnak az Európai Unióba. Mint írták, a könyv már-már kiképzi a migránsokat jogaikat illetően, ezért is olyan gyakori, hogy a magukat jól kiismerő bevándorlók erőszakosak és lázadnak az egyes intézkedések ellen.

rumitom 2015.09.21. 21:23:38

@zordonbordon: ez igen erdekes megallapitas es szerintem itt jon kepbe az oktatas es tapasztalas/vilagjaras.
Oktaras hogy ne egy kepkocka alapjan itelkezzek, vilagjaras es megtapasztalas hogy elfogadobb es megertobb legyek.

Sajnalatos hogy mo-n pont az oktatasra nem jut eleg, es hogy kevesen engedhetik meg maguknak az utazast

Alaister Grand 2015.09.23. 22:08:03

Végre. Egy értelmes ember értelmes írását olvasom, és érzem, ahogyan a mostanában egyre nagyobb halmokban rám nehezedő teher feloldódik és én fellélegezhetek kicsit. Köszönöm.
Annyira fájdalmas ez az egész. Fáj látni, ahogy dühöngő zombik rázzák önként épített ketrecüket, vért követelve. Nem hiszem, nem vagyok hajlandó elfogadni, hogy EZ az emberiség.

kovacsjanos1988 2015.09.24. 07:13:07

@Quercus a favágó: jó példája vagy az agyhalott turbómagyaroknak, akik miatt nem megyünk haza külföldről

2015.09.24. 08:22:14

@kovacsjanos1988:

Nocsak. Még egy liberós alvónick. Nem kösz haza kicsihuszár? Hát hívott valaki?

Holly Goly 2015.09.25. 15:29:04

Nagyon jó írás, köszi. Úgy látom, még van remény (az ilyen Quercus féle trollok ellenére is).

T1GRIS 2015.09.28. 18:25:29

@Bredpitt Monika: itt vagyok, Monika, csak előbb udvarias házigazdaként megvártam, amíg a kedves bebaszott vendégek kedvükre kirókázzák magukat. :)
(Á, amúgy kamuzok; nem is voltam itt, hanem elbujdokoltam, mert meg voltam rettenve! Ugyanis, a központozás misztikus tudományával már a nevében hadilábon álló favágó barátunk annyira a pad alá érvelt - bizonyára Te is észrevetted -, hogy el kellett szaladnom az ezt a blogot is pénzelő zsidó karvalytőkésekhez tanácsért. ;)

T1GRIS 2015.09.28. 18:30:03

Köszönet mindenkinek, aki elolvasta, megértette, értékelte vagy megosztotta az írást, és azoknak is külön köszönet, akik önként idejöttek élőben illusztrálni azt, amiről a bejegyzés voltaképpen szólt.

2015.10.03. 15:38:44

@T1GRIS:

Nem szoktam inni.
Nem szoktam zsidózni.
A posztod meg egy szokásos liberós hazugságról szól.
Arról miért nem írsz posztot, ki is ez a szegény fociedző valójában, akit állítólag elgáncsoltak? Vagy erre még nincs kialakult álláspont a DK-ba?

T1GRIS 2015.10.05. 11:46:21

Csak annyiban tévedsz, hogy amiről ez a poszt szól, az nem egy liberós hazugság, hanem egy leghagyományosabb értelemben vett keresztény "hazugság", és immár több mint kétezer éves. De nem csodálkozom azon, hogy nem értetted meg a lényeget.

2015.10.05. 12:58:11

@T1GRIS:

Te nem érted a lényeget öreg, meg a liberós hittársaid.

Ez a horda betört Magyarországra. Megszegve az ország jogszabályait. Ha mindet fölrugdosták volna, akkor sem lehetne egy szót sem szólni. Ha valóban menekültek lennének, ha valóban tisztességes lenne a szándékuk, ha valóban azért jönnének Európába, hogy itt egy jobb életet teremtsenek maguknak, akkor azt azzal kell kezdeni, hogy tiszteletben tartják az adott ország törvényeit. Határátkelő pontokon jönnek, regisztrálnak, megfelelő papírokkal rendelkeznek, ha kell ujjlenyomatot adnak, stb. Akkor számíthatnak arra, hogy akár a magyar emberek is empátiával viszonyulnak hozzájuk, mert azt látjuk, hogy tisztelettel viseltetnek a befogadók iránt. De ezek nem tisztelnek sem Istent, sem embert. Ezt azóta ezerszer bebizonyították. Csak ti szerencsétlen csőlátásúak még mindig nem akarjátok érteni. Nektek természetes dolog, hogy ezek végigvonulhatnak mint egy elefántcsorda Európán, hogy eldönthetik, hová akarnak menni, hol akarnak élni, hogy hőzöngenek Finnországban, mert szerintük nem ehető a kaja, amit az ottani iskolások, meg az öregotthonosok kapnak, mert szerintük ez állatoknak való, hogy nekik nem felel meg az ottani csapvíz, hogy pénzt követelnek, a pénzüket! Mert nekik az jár.

Ha egy európai ember Európán belül utazni akar, a repülőtereken komoly vegzálásnak, uram bocsá' megaláztatásnak van kitéve. Az útlevélben ujjlenyomat, hőkamera,motozás. Miért is? Mert terror veszély van. Milyen terrorveszély? Hindu? Budhista? Nem, iszlám terrorveszély. És akkor nektek a világ legtermészetesebb dolga, hogy többszázezer muszlim özönlik ellenőrizetlenül Európába, akikről azt sem tudjuk, kicsodák, mi van a cuccosban, a hátizsákban, mennyi drogot, fegyvert, robbanóanyagot hoztak be eddig.

Te mond, minden liberós ennyire hülye, vagy van egy elit csapat?

T1GRIS 2015.10.06. 09:23:15

Nem találom a hozzászólásod, amire választ vársz. Úgy meg - talán te is belátod - meglehetősen nehéz hathatósan érvelni ellene vagy mellette...

gerag 2016.02.26. 14:28:43

Kálmus!

Élvezettel olvasom az írásaid oda vagyok a nyelvezetéért a világ látásodért.
A stíluson már nehéz csiszolni, de ha akarsz nézz rá Aristora PS.hu.
A Gáncs-hoz_ Gondolom már te is átértékelted a leírtakat -így ugye nettó faszság.....

Üdvözlettel: Ősrampás

Skagerrak 2016.03.04. 22:24:07

@Bredpitt Monika: Bebasztal megint, alkeszos luvnya? Mondta mar valaki neked hogy buta vagy mint a segg?
süti beállítások módosítása