Innen máshová

 2009.10.19. 10:16

19/10/09 – Sea Day (Jacksonville, FL - Nassau, BS)

Hát hol is kezdjem a Fascination fedélzetén töltött első két nap összefoglalóját? Inkább kezdem ott, hogy jelenleg hogy érzem magam. Szarul.

A munka jól megy, azzal nincs gond, Kevin a dél-afrikai főnök igazán kezelhető arc, még nem basztam el látványosan semmit, és azt hiszem, meg vannak velem elégedve. Persze ezt itt nem szokás két nap után egy újonc szemébe vágni. Kevin a következő cruise után elmegy szabira, helyét AJ, az indiai kisfőnök veszi át, akivel eddig szintén semmi probléma nincs.

Miért vagyok akkor szarul? Mert nagyon egyedül vagyok. Nem vagyok már tagja annak a csapatnak, amit a tréning megpróbáltatásai olyan acélos egységbe kovácsoltak, ugyanakkor nem vagyok még tagja ennek az újnak sem. Az, hogy a Fascination egy az egyben mása az Imaginationnek, bár könnyebbé teszi az életet abból a szempontból, hogy mindent egyből megtalálok, csak még jobban megnehezíti ezt az időszakot. Hiszen minden ismerős, emlékeket idéz, ugyanakkor minden mégis más. Amikor befordulok a crew mess széles folyósójára, mindent ugyanott találok, de nem jön szembe pl. Szabolcs, hogy már a folyósó végéről emelje a kezét és kiabáljon, Szevasz, Kálmán! Kábé olyan érzés ez, mint visszamenni a régi lakásodba, ahol már egy másik család lakik, a bútorokat lecserélték és új a függöny is, de a falak színe még ugyanolyan, és nyomokban még érzed az egykori saját otthonod illatát. Szóval, úgy fest, hogy még a kurva Imagination után is honvágyam van... :))

Az otthonról meg ne is beszéljünk. Az egyéb dolgok pedig, amik szintén aggodalommal töltenek el és nem tesznek felszabadulttá, nem tartoznak az internet nyilvánosságára.

Ma az első főfedélzeten láttam egy verebet. Valószínűleg még Jaxben ragadt a hajón, mert most a nyílt tenger közepén vagyunk, és amennyire tudom, a verebek nem költöző madarak – és ezt a nyomorultat elnézve nem volt kérdés, hogy miért nem. Repkedett ugyan a szerencsétlen a fedélzetek között, de a hajó korlátjánál messzebb sohasem merészkedett. Valószínűleg ő is pontosan tudta, hogy túl távol van az otthontól ahhoz, hogy legyen választási lehetősége.
Mit mondjak, nem volt nehéz párhuzamot teremtenem a magam és a veréb helyzete között... Túl sok mindenkiért vagyok felelős ahhoz, hogy a következő kikötőben azt mondjam, csá, gyíkok, én leléptem. Úgyhogy utazom tovább, mint a veréb.

És, mint eddig is, most is a vendégek teszik elviselhetővé: ha mosolygok, mosolyognak, ha bénázom egy kicsit, elnézik (és mosolyognak), ha segítek, megköszönik (és mosolyognak). Ez a 99 százalék, a maradék 1-et meg hamar el kell felejteni. Az utazóközönség összetétele érezhetően megváltozott Miamihoz képest: több a fehér, valamint a feketék és latinok is érezhetően jómódúbbak. Logikus – a Fascination hosszabb, tehát drágább utakat csinál, de azért nem olyan hosszúakat, hogy az visszavágja a bevételeket.

Nem tudom, írtam-e, hogy a Fascination a stabil listavezető a flottán belül a Photo Department profitját tekintve. Ez azt jelenti, hogy mivel team bonusunk van (egy-egy cruise végén az elvárás feletti teljesítményt egyenlően szétdobjuk), itt garantáltan jó pénzt fogok keresni. Ezt egyébként az összes Imaginationös volt fotós kolléga kérdés nélkül is megerősítette az utolsó két napon, amikor a "szia, hogy vagy?"-nál is gyakrabban hangzott el a "melyik hajóra mész?" kérdés. Mindig ez volt a válasz: Fascination? Ott jól fogsz keresni.

Nos, állok elébe, de azért az is fontos lenne, hogy jól érezzem magam. Tudom, tudom, ez csak napok kérdése, 48 óra után ne várjak csodát, és Tőletek is bocs a borongós postért, de pillanatnyilag ez van; vagy nem írok semmit vagy ezt írom.

Holnap korán reggel gangwayt lövök Nassauban (7 órakor kelek, most háromnegyed négy van), aztán ötig szabad vagyok. Még nem tudom, kimegyek-e a partra vagy inkább az alvást választom, esetleg kombinálom a kettőt és strandon alvás lesz belőle. De az az igazság, hogy egyedül még az a kristálytiszta türkizkék víz sem akkora buli.

ps. Ja, boibónak köszönöm az időjárás-jelentést és a felajánlott mátraházai havat – köszönöm, nem kérem! :)

Címkék: munka tengeren imagination fascination

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolafikatol.blog.hu/api/trackback/id/tr671459841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYUA 2009.10.19. 12:54:25

Szia Kisfiam! Remélem, hogy nem fáztál meg a repülőúton!!! Nem lettél beteg?
A hangulat itthon is ugyanolyan szar, + nálunk még a borongós, esős égbolt, sem javítja a hiányod és egyebek miatt érzett elkúrt hangulatomat. A honvágyad 1 hónap után teljesen egészséges és ép elmére vall, meg SZERETNI TUDÓ SZÍVRE, amit cseppet se szégyelj, SŐT VÁLLALD büszkén, mert sok bunkónak ilyen nincs ezen a Földön. Lehet, hogy nekik könnyebb, de tudd, hogy ők meg a csodás pillanatokat sem élvezik, mert nincs érzékük hozzá!!! KÍVÁNOM, sikerüljön azért jó haverokat szerezned az új kollégák között és Szabi a régi hajóról van még, azt írtad. Én úgy gondolom, hogy inkább legyek ilyen "lelkizős", mint olyan fagyszívű, szeretet nélküli, képmutató, mint a saját Anyám! Most sem a gyerekei érdeke, boldogsága a fontos neki csak a "kirakat", a látszat, a "mások mit gondolnak". Sajnálom őt és nagyon megértelek TÉGED. Jó munkát és sok erőt, kitartást és türelmet a hülyékhez! Mill. PUSSZ

boibo 2009.10.19. 13:04:19

Na jól van...
Akkor a hó helyett küldök egy (virtuális) nagy ölelést.
FEL A FEJJEL!
Csak meg ne kérdezd, miért is! :/

Űrnyuszid (törölt) 2009.10.19. 16:59:56

Édes Kicsi Tigrisem! Veled vagyok, tudod☺... Egyebet "az internet nyilvánosságára nem tartozó" helyen találod;)...

csátonya 2009.10.19. 17:38:50

Heló, verébke:)( Nem hergelni akarlak, de mint minden rosszban, ebben az állapotban is lehet sokminden jó, még ha pillanatnyilag nem is olyan a kép.. Egyszer majd lehet, hogy sokat és jót fog neked jelenteni,hogy megélted ezt is . Ne várj csodákat magadtól, minden épeszű(-lelkű) ember így reagálna, vigasztalódj a tudattal:), hogynemondjam: tulképp már vártunk is vmi efféle hangnemet:)(( Egyébkén tmeg lehet,hogy most épp vmi szívderítő történik veled.. Jobb lesz, Jimke, mi meg itt vagyunk veled amúgy is, sőt,most még egy hangyányival jobban is, mint egyébként,úgyhogy tök jó neked,vedd tudomásul!Szerdán egész nap itthon vagyok, gépnél, nagyon szeretnénk már hallani. Puszka...

lacko44 2009.10.19. 19:03:13

Végre sikerült regisztrálnom.
A bejegyzésed hangulatát elnézve jobbkor ez nem is sikerülhetett volna, hátha örülsz nekem.
Neked a régi hajód, nekem/nekünk Te hiányzol nagyon. Nagyon üres a gőzkabin Rezső után :))) Ez visszaolvasva erős lehet sokaknak :)))) NYUA: még mindig a nőket szeretjük mindketten:))
Jim, nagyon fontos: megjelent a kis Szittya első önálló DVD-je, 3Dben, 10 perces show. KITARTÁS!!!!!!!!!

Üdv, Lackó, Zsuzsi és a kis Szittya (alias OV)

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2009.10.19. 19:27:21

Na, majd ha a Satisfaction fedélzetére kerülsz, ott lesz aranyéleted. :)
Amúgy itt nálunk egy hét után végre kisütött a nap. Nem tudom, te hogy bírod azt a sok napfényt arrafelé...

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.10.19. 21:55:44

szevasz srác! annyira sajnállak, hogy ott senyvedsz bérrabszolgaként a karib-tengeren... :))) fel a fejjel, távolról sokkal jobb rálátásod (perspektíva, jól mondom?) lesz, illetve van az itthoni dolgokra és az itthoni életedre. szerintem nem csak fizikailag teszel most meg egy nagy utat, hanem odabent is "utazol". és biztos vagyok benne, hogy ez az út a hasznodra válik.
(ma hajnalban a töksötétben a jeget kapargattam a kocsi szélvédőjéről, mielőtt indultam gályázni és éppen rád gondoltam: ilyen gondod mostanában nem lesz és nem azért, mert nincs kocsid... :D)
asszonyom is üdvözletét küldi.

NYUA 2009.10.19. 22:07:46

@lacko44: @NYUA: Köszi Lackó a megnyugtatást! Már rég nem aggódom miattatok, főleg mivel Te már a helyeden vagy, mint "komoly" gyermekecskéjét Zsuzsival váró APUKA! Szívből kívánok nektek minden jót sok szeretettel. És Jimm távollétében is hajlandó vagyok 1 remek krumpliskockára vendégül látni! Ezt tudd, ha nincs jobb dolgod. Jimmnek is küldünk légipostával 1 nagy-nagy halommal!

Ghery88 · http://omagyar.blog.hu/ 2009.10.19. 23:33:12

Tiger, a Remény rabjai utalás kiemeled, de Cartman lelépését nem? Szép, mondhatom:)És ha megint találkozol a verébbel, kérdezd meg tőle, hogyan lesznek azok a nagy dobozok, amikbe beleülnek az emberek és mennek;)

Toma Renáta · http://kulfoldondolgozni.blogspot.com 2009.10.20. 02:34:00

Na hali!

Van egy rossz hírem, egy jó, meg egy tippem is.

Rossz: Lesz még jó néhány ilyen napod, ne vedd túl komolyan. Külnösen gázos időszak a harmadik hónap vége lesz majd. Nem tudom miért, de így szokott lenni.

JÓ: Sokkal rosszabb is lehetne... Nem kezdek el példákat sorolni, de ha jól emlékszem Te választottad Magadnak a blog-címedet. Távol a Fikától. Én már akkor gondoltam, hogy ezt még át fogod előbb-utóbb értékelni, hiszen a fika távolsága nem km-ben mérhető, sokkal inkább a tudatunkban.

Ha ott belül gáz van, sehol nem érezzük magunkat jobban, ha ott szép és jó dolgok laknak, teljesen mindegy hol vagyunk.

Na hogy valami hasznosat is írjak:

Ha barátkozni szeretnél a hajón (meg az ilyen helyeken) a legegyszerűbb mód rá, hogy KÉRJ SEGÍTSÉGET!

Mindegy kitől, mindegy miben, de kérd, hogy segítsenek. Ezek az emberek imádják, ha valakinek segíthetnek, ettől többek lesznek, mindjárt barátként kezelnek majd.

Tudom, hogy ez nem hangzik olyan kézenfekvőnek, de kérlek próbáld ki. És tényleg mindegy miben kérsz segítséget. A legegyszerűbb dologban is lehet, pl. abban, hogy az adott kikötőben merre lehet netezni, vagy hová érdemes menni, mutassa már meg hol a mosoda...

Remélem gyorsan jobb kedvre derülsz, és sitty-sutty megváltozik a hangulatod.

3 hónap! Ez a vízválasztó! Addig bírd ki mindenképpen!

Figyu, Nálad sokkal gázosabb emberek is kibírták már!

T1GRIS 2009.10.20. 23:51:59

Hát, azért ezt nehéz lenne véletlennek tekinteni, hogy épp ehhez a posthoz érkezett a legtöbb komment. Köszönöm, hogy mellettem vagytok, külön jó, hogy szinte egész Ómagyarország itt van, na és persze... LACKÓÓÓ! :) Végre!!! :) Renikének meg sokadszorra is köszi a bennfentes infókat.

Megnyugtatásul közlöm, ma már sokkal-sokkal jobban vagyok, elsősorban Nektek, másodsorban szakmai sikereimnek köszönhetően. Ezekről szerintem holnap lesz időm írni egy bejegyzést. (Anyu, Neked addig is ajánlom a már jól bejáratott hotline-t, ott van egy VIP a vonal túlvégén, aki kapott külön levelet. ;)

Tonyesz, Titeket meg már nagyon akarlak hallani... Holnap visszaérünk Jacksonville-be, de ott még nem ismerem a helyi viszonyokat. Ha sikerrel járok és találok netet, megcsörgetlek.

Pusz mindenkinek!

NYUA 2009.10.21. 08:44:47

@T1GRIS: Kistigrisem, vagyis Kutyafül! Nagyon örülök, hogy kicsit talán MI (mindenki, akik szertünk és drukkolunk NEKED)is hozzájárulunk, hogy kibírd a "lélekhullámzásokat". Te tudod, hogy nekem, nekünk is van idehaza. És nekünk is hiányzol,de mindenki tisztában van vele, hogy 1részt kalandra vágytál, 2. kötelesség is van pl. finanszírozást előteremteni 1 szép lakáshoz, ami szintén vár rád 3. "most ezt dobta a gép"!!!!!! Reninek pedig külön köszönet a sok segítségért, hasznos infókért!
FEL A FEJJEL!!! Én is ezt javaslom, mint Reni és RÁZD MEG MAGAD, mert tudsz te kemény fiú lenni. És ÉN MÁR LÁTTALAK FELÁLLNI A PADLÓRÓL, AMIKOR MÉG NAGYOBB VOLT A GÁZ!!! Most menek gályázni a Lapinak, át kell küldenem sürgősen 1 anyagot a kiadónak. Mill. pussz: Lapi+Süni+ÉN
süti beállítások módosítása