Első nap

 2009.09.29. 22:07

28/09/09 – Miami, FL - Key West, FL, valahol félúton

Első nap a hajón. Huhh... sűrű. Nehéz elhinni, hogy ma reggel még egy szállodában ébredtem Miamiban; visszatekintve úgy tűnik, az minimum három nappal ezelőtt volt.

A hajó (M/S. IMAGINATION – a továbbiakban: a hajó) a szárazföldről nem is tűnik olyan vállalhatatlanul hatalmasnak, de azért a hátsó főfedélzetről már nem szívesen nézek le a tengerre – kúúúúrva magasan van. A behajózásunk egy hosszadalmas és rettentő unalmas procedúra: egy Guantanamót idéző szögesdrótokkal kerített folyósóban várakozunk végeláthatatlanul, amíg a jó kedéjű százhúszkilós feka – akinek minden jó kedélye ellenére is önkéntelenül "YES, SERGEANT MAJOR!"-t akarok válaszolni minden kérdésére feszes vigyázzban, minden porcikája ezt sugározza ugyanis – egyenként ellenőriz mindenkit. Persze minden létező felület telekúrva böszme US Customs táblákkal; restricted ez, prohibited az, és kvázi egy tüsszentés is szövetségi bűnügynek számít. De ez van, ezen túl kell esni ahhoz, hogy élvezhesd a benti felszabadultságot.

Mert az bizony van odabent, bőven. Előzetesen azt gondoltam, nekem ezzel a "mosolyogj mindenkire, mint a vadalma"-filozófiával egykettőre teleszalad a tököm, de itt tényleg mindenki ezt csinája, és ez valahogy átragad rád is. Szóval mosolygok. Like this: :)

A csapat nagyon rendben van, már ma estére egész jól összecsiszolódtunk – most éppen a Crew Bárból jövök, ahol elfogyasztottam az első amerikai sörömet és elszívtam az első amerikai cigarettámat (több mint 24 óra telt el a megérkezésem óta cigi nélkül, I'm doin' great) – tizenketten vagyunk, egy szerb és egy mexikói csaj, valamint egy litván, két horvát, egy orosz, három indozéz és három magyar srác. Ennyien készülnek fotósnak, amikor végzünk a képzéssel, szét leszünk dobva különböző hajókra. A vezetőnk egy zimbabwei srác, Farai, aki deklaráltan szeretne a főnökünk, a mentorunk, a legjobb barátunk, a testvérünk, az apánk és az anyánk lenni egy személyben. Erre csak Besenyő István szavait tudom idézni: (Kőolajfinomító?) Nem fog neki sikerülni! :D

Behajózás előtt tudok csak sms-ben és skype-on beszélni az otthoniakkal, onnantól csak a fedélzeti WiFi van – aranyárban –, amit egyelőre nélkülözni vagyok kénytelen. Így nem sikerül kielégíteni kommunikációs igényeimet, és ha a rémhírek igazak, akkor holnap Key Westen sem fogom tudni, mert a leszálláshoz szükséges szintén szövetségi mittudoménmilyen papírunk csak Miamiba visszatérve készül el. Nem tudom, ezt a postot mikor fogom feltölteni. Onnantól, hogy kihajózunk, értelemszerűen mobil lefedettség sincs.

UPDATE: Tényleg nem tudtunk leszállni Key Westen. Most tehát az aranyáras fedélzeti WiFi-t használom. Időközben elindultunk Cozumel, Mexikó felé, estére ott leszünk (helyi idő jelenleg 15:30). Holnap sok szabadidőnk lesz, és a partot is meglátogatjuk, mert a mexikói hatóságok nem olyan baltafejűek, mint az amerikaiak, így remélem, a blog frissíttésére (talán képek feltöltésére...) is marad időm. Visszafelé egy teljes napot a tengeren töltünk, így onnan megint nem várhattok infókat – se emailt, se blogot, se sms-t.

Címkék: munka szabadidő mexikó tengeren cozumel key west

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolafikatol.blog.hu/api/trackback/id/tr271416941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYUA 2009.09.29. 22:47:23

Istenit röhögcséltam olvasás közben és ezt köszi! Most épp erre volt szüksége az idegeimnek, ezután az átizgult, elkúrt napok után. Végre tudom nagyjából a helyzetedet elképzelni. A nagydarab, kétszekrénnyi +fekákkal" nekem is volt problémám New Yorkban járva. Igen félelmetesek tudnak lenni! Úgyhogy a tanácsom::: JOBB A BÉKÉS, NYUGIS, HŐBÖRGÉS MENTES MAGATARTÁS!!! És KEEP SMILING!!!Úgy, mint 1 nagyra nőtt vadalma!!! MILL. PUSSZ: Nyua

joplin 2009.09.30. 14:45:01

Szia Kálmán!

Ágitól kaptam meg a blogod
url-jét. Két napig a regisztráció után nem tudtam belépni, mert a blog.hu karbantartott.
Amit írsz, az szerintem jellemző az amerikai mentalitásra, nekünk ez szokatlan és furcsa. Bár ők pontosan ezt alkalmazva boldogulnak. Mondjuk engem idegesít ez a keep smiling.
Várom a beszámolód az utazásról és a vámosokról, stb.-ról. Meg ha tudsz fotókat feltenni azokat is.
Gondolj arra, hogy sok hasonló cipőben járó magyarnak ez a lehetőség nem adódik meg. Biztos, hogy lesz még egy ideig, de meg fogod szokni. Ági mesélte, hogy még mennyi idegesítő rohangálásban volt részetek az indulást megelőző napokban. Fel a fejjel, és mindendesetre lélekben veled vagyok.

Icu

zizzant 2009.09.30. 20:55:59

Szia Fixem! :) Látod, megjegyeztem a címet mégis :)
Jelentem, elkezdtem olvasni a második évadot, de itt azért várom a nem fikció, általam ismert Tigris valóságos kalandjait, ami csak kezelhető mértékben legyen kaland, viszont nagyon legyen ÉLMÉNY! :) Vigyázz magadra, én még a fikában, de már nem sokáig! :) (titk.be: képzeld, a zizza nick már foglalt volt titk.ki) :) pusza

csátonya 2009.09.30. 23:44:01

Helóó:) Tegnap ilyenidőtájt olvastuk itt a Putinében az "Első napot", ideseregelett az egész banda a gép köré, kb. olyan volt, mint amikor először közvetítette TV, hogy élő emnber a jár Holdon. Persze, a csajoknak körül kellett írnom pár dolgot, pl. nem tudtak elsőre mit kezdeni a feka szóval, stb.. Aztán real-timeban akartunk reagálni, de csak ma de. kaptam meg a szükkséges hozzávalókat az indapasstól, (?) , úgyhogy most csak így halasztva, d emégis egy messzezengŐ JEEEEE, JIMIKE! Próbálom intenzíven elképzelni a fizimiskádon azokat a fülig érő szmájlokat, és ettől rögtön működésbe lépnek a saját nevetőizmaim is.. H a nem is az egészet (istenments!), de egy kis töredékét ennek a mosoly-reflexnek hazahozhatod:), elkellene belőle valamennyi idehaza is..
Nagyon várjuk a további híradást, és remek, hogy úgy írod, hogy vegyül az élmény és az objektív híradás, bár a következőkben kicsit többet írhatsz majd az utóbbiakról, pl. hogy is néz ki eg ynapotok (a "beiskolázás") konkrétabban. De hagyom is abba a követelőzést:), már ez is hőstett, hogy egy ekkora kultúrsokk után/mellett még van benned energia írogatni. Gyűrd az ipart szorgosan,Jimóca, veled vagyunk nagyon, és ölelünk: mi 4 en a Putinéből

JA! péntek ebédidőtájt (az neked P reggel) pedig kémleld a látóhatárt, mert integetünk neked a Sorrentói öböl partjáról. Csá-ááá:)
süti beállítások módosítása