Galéria II.

 2012.10.06. 20:15

A kapcsolódó blogbejegyzés, A másik Doha képgalériája. (A képek itt is elérhetők teljes méretben a kis képekre kattintva.) Kellemes nézelődést!

[Group 10]_.jpgMotivációs üzenet Dohából

PA051529_.jpg...motivációs pálmával

PA051540_.jpgVan tenger is, kellemesen meleg

PA051525_.jpgTetszetős közpark, ahová kizárólag családok mehetnek be

PA051498_.jpgEzt kifejezetten zizza kedvéért, aki hiányolta, hogy hol a sokat emlegetett kerékpár

[Group 9]low_.jpgEbben a szép kis házban lakik az emír

[Group 2]low_.jpgMert panorámaképből sosem elég :)

PA051536_.jpgItt jöttem rá, hogy én eddig még egyetlen képen sem szerepeltem

PA051541__1.jpgNa, valahogy így néz ki Doha belvárosa testközelből

PA021491_.jpgÍgy pedig a külvárosa,
avagy Találd meg a tíz apró különbséget a képen! :)

PA051568_.jpgEz volt az a kellemes park az ingyenes wifivel

PA051588_.jpgFelhőkarcolás by night

PA051607_.jpgAz Iszlám Kulturális Központ

doha1_.jpgA teljesség kedvéért pedig erre a képre kattintva előcsalogatható az interaktív panorámakép

Címkék: galéria belváros doha

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolafikatol.blog.hu/api/trackback/id/tr544823634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tyuki 2012.10.07. 08:22:58

Hirtelen úgy tűnik, hogy te vagy az egyetlen biciklis Dohában. Ez becsületedre váljk, még ha nem is így van..

zizzant 2012.10.07. 13:29:27

Jéééé.....és téééényleg :)
Igazán nagyon köszönöm, hogy végre láthatom "A" bicajt! :)))
Gyönyörű a drága.....a többi csak körítés... :DDD
Köszi :)

csátonya 2012.10.08. 20:49:48

Haliló! Könnyű azt mondani, hogy kommentoljatok, kommentoljatok - hm, na ja, míg te ott a keleti kényelemben bringázgatsz, alattunk biza pörög a mókuskerék! Ami lassan csak beindul alattad is, Jimek - reméljük, csak normál (keleti életvitelhez illő)fordulatszámmal, nem eme átkos nyugati civilizáció ámokfutásásos módján: az első heted "munkaritmusa" bizalommal tölthet el:)). Fotók szépek, nem is látszik rajtuk a nagy páratartalom - vagy van erre vmilyen szűrő a gépeden? A polár asszem nem erre van,vagy igen?
A városi képek után majd jól jönne pár a közvetlen környezetedről, a privát helyeidről, utcátok a sarki fűszeressel, lakás, konyhai csendélet, csak hog y még jobban el tudjunk képzelni:)
Továbbá (tessék,témaötlet..)mostmár jól jönne egy hosszabb bejegyzés a ..hm? - na miről is faggathat Tonyeszka téged? Hát a kajákról! Miket látsz, miylen illatokat érzel, miket fogyasztanak ott a környezetdben,és mi az, amit ebből a te nem épp világlátásra termett ínyed-pocakod elfogad? (Itt tegnap sárga-zöld vacsi volt, emlegettünk!!). Sárgulok az irigységtől, ha magam elé képzelem azt a sok ínyencséget, tahinit, humuszt, rengeteg zöldséges-fűszeres pempőt, magvakat-gabonákat,amiket ott (szerintem..) spontán eléberaknak az éhes vándornak - de majd tudósíts!
Közlekedésről írottak - hja, valamiért nem egy bringázóbarát környéknek tűnik Doha, Tyukinak igaza lehet:). Így a bringás kiruccanásod híre némi aggódással töltött el, az éccakai futkározásról nem is beszélve, de bízom benne, nem nyugati-keresztény kivagyiságnak, pusztán ártatlan őrültségnek tekintik az ottaniak, és Allahhal az élen vigyázni fognak rád.. Azért te is vigyázz, halóó!
Pusszantás a putinéből, és bocs a hosszú beírásért,nemvagyok otthon a blog-etikettben.. Integet:))

NYUA-SÜNI 2012.10.09. 19:17:41

Na, ez most super volt: hallottam és láttam a fiamat a dohai reptérről és olvastam a lányom zágrábi lakásából küldött kommentjét!!! KÖSZI GYERKŐCEIM!!!pUSSZ NEKTEK!

T1GRIS 2012.10.09. 19:43:14

Pusz Neked is, Anyu!

Hűű, micsoda szép komment, tesó - el van nézve, ha ritkán van időd hozzászólni, ha ilyen tartalmasan teszed. :)
Hát, figyu, ezt a "varázslatos Közel-Kelet, ezer fűszer és megannyi izgalmas illat meg íz" témát azért itt sajnos el kell osztanod kettővel. Doha nem olyan, mintha egy tradicionálisabb perzsa városka piacterére esnél be. (Igaz, állítólag van egy régi piac-rész itt is - megígérem, hogy oda kifejezetten a Te kedvedért el fogok menni! :) Dohának két arca van, a megametropolisz, ahonnan már kiszorult ez a keleti világ, illetve a külvárosok, amik pedig lakóik miatt már elsősorban nem arab jellegűek, hanem minden más vegyesen, indiai, filippinó, pakisztáni stb. (Legalábbis így látom én, európai ficsúr, kemény egy hét ittlét után, ami nyilván lófing. :D)
A környékről szóló fotóbeszámolót is megígérem, bár lehangoló lesz.
(És pára igenis van, de azt már a számítógépen távolítom el okosan. ;)

Puszi viszont a Putinébe, illetve Pazinba!

csátonya 2012.10.10. 17:56:00

@T1GRIS: Hja, ezek szerint az a világ is globalizálódik.. Persze, a fotóid is ezt mutatják - egy antropológus számára (ami ugyan én nem vagyok), persze ez is nagyon tanulságos. Autentikusabb arab képekért és arcokért talán vidékre kell kiruccanni:)? Remélem, lesz alkalmad hamarosnan letesztelni! És köszike, jólesik, ha a nevemben is beleszippantasz majd annak a bizonyos óvárosi (?) ((- ez itt a szkepszis jele,már nem a szándékodra névze, hanem arra, hogy létezik ott egyáltalán ilyesmi)) piacnak a levegőjébe!
Amúgy melóhelyen van vmi újdnság? Mi zajlik veled? Tanfolyamok sora elkezdődött? Bocsika, de a Zusammenladbarkeits..-es írásra én asszem nem fogok reagálni, bár hősiesen és átfutottam azért:)) Kíváncsian követjük, hány helyes megoldás fut be..
Na, pussza a mostmár fűtésszezon-szagú horvát fővárosból!

NYUA-SÜNI 2012.10.11. 15:14:35

Sziasztok Gyermekeim! Most olvastam el Tigris és Jimm kommentjeit! Jó legalább így tudni rólatok.
Jimm, ha kijutsz a régi piacra az igazán érdekes élmény lesz neked is és mi pedig várjuk róla a beszámolót - olyan színesen, érdekesen blogolva, mint eddig - és a remek képeket. Csak óvatosan, mert az árusok nem bizti, hogy baksis nélkül elviselik a fotózást! Nekem ilyen élményeim voltak mindenfelé Egyiptomban és Tunéziában, de még Thaiföldön is!!!! ezek a népek arabok és egyebek, de mindig-mindenért csak a kezüket nyújtják."baksis!!!" és ha nem adsz, akkor gorombák lesznek! Na, vigyázz magadra és PUSSZ millió

NYUA-SÜNI 2012.10.11. 15:17:15

Ja, BOCSÁNAT! Julikával Mamánál dumcsizás közben elírtam fenn a szöveget! Helyesen így lett volna: "most olvastam el Tigris és Tonyesz zágrábi kommentjeit!!! Na, így már rendben! PUSSZ nektek
süti beállítások módosítása