Fascination!

 2009.10.16. 10:43

15/10/09 – Sea Day

Hölgyeim, Uraim: megvan a győztes! A szerencsés hajó, amelynek személyzete és vendégei a következő hónapokban abban a kivételezett helyzetben lesznek, hogy az én társaságomat élvezhetik, nem más, mint aaaaaaa... Carnival Fascination! Gratulálunk a hajónak!

Erről a ladikról annyit kell tudni, hogy ugyanúgy egy Fantasy osztályú hajóról van szó, mint amelyikbe az Imagination is tartozik. Ennek vannak jó és rossz oldalai is: a jó az, hogy minden pontosan ugyanott van, mint itt, a rossz pedig az, hogy minden pontosan ugyanott van, mint itt. Így remélhetőleg nem kell újra megtanulnom a Muster Stationök helyét (ezek azok a kijelölt pontok, ahová az utasoknak menniük kell vészhelyzet esetén, és amelyeknek a helyét a minden út elején kötelező próbariadó alkalmával 2052 alkalommal kérdezhetik meg tőled – ennyi az utasok száma). Másrészt viszont vágytam volna valami változatosságra, meg talán egy még ennél is nagyobb hajóra. Persze nagyobb hajón többet kell dolgozni... ;)

A változatosságot az úticélok fogják jelenteni (egy ideig, aztán a Bahamákba is beleun az ember... Jó, jó, tudom, otthon 6 fok van, de azért ne utáljatok nagyon, amiért ilyeneket írok :D). Szóval, igen, Bahamák! A home portunk Jacksonville, Florida lesz és onnan megyünk majd öt- és négynapos túrákra Freeportba, Nassauba valamint Half Moon Cayre, ami a Carnival magánszigete, és a Porthole Magazine az elmúlt négy évben zsinórban választotta meg a világ legjobb magánszigetének. Persze könnyen lehet, hogy a Porthole Magazine is a Carnivalé. ;)
Ja, és el ne felejtsem, van még egy Key West útirányunk is, úgyhogy a múltkori, utolsónak gondolt látogatás mégsem az utolsó volt. A legjobb ebben a menetrendben az, hogy a négynapos túrák alkalmával a Fascination is szombaton érkezik Nassauba, mint az Imagination, csak nem éjszakázik ott, hanem mi este 10-kor visszaindulunk. De így legalább napközben lesz alkalmam találkozni azokkal az emberekkel, akikkel itt kerültem barátságba és maradnak az Imaginationön; elsősorban Szabival, a pincérsráccal (de itt még következhetne egy hosszú felsorolás).

Meglepő módon a mi csapatunkból Bojana is az Imaginationön marad, pedig Farai a minap még azt mondta, hogy mindegyikünket szétszórják. Nos, a szétszórás jól sikerült: Alexey és Janint kivételével, akik mindketten az Extasyra kerültek, mindenki másik hajón kötött ki. Úgy is mondhatnám, nem evezünk többé egy csónakban.
A ki nem mondott, nemhivatalos jackpotot Zsolt ütötte meg azzal, hogy a Spiritre került – nem tudni, miért, de valahogy mindenkinek ez az álomhajó (kivéve épp Zsoltot :), pedig nem is a legnagyobb, nem is a legújabb, viszont tényleg zseniális helyekre jár: Hawaiira és Alaszkába. Pontosabban csak nyáron – a Spirit épp most tért vissza Hawaiiról és csak jövő április végén megy vissza, amikorra már lehet, hogy vége az első szerződésünknek, úgyhogy Zsolti pont lecsúszott róla. Marad neki Acapulco, úgyhogy ne sajnáljuk! :) Ja, meg Zihuatanejo! (Aki látta a Remény rabjai című alapművet Tim Robbinsszal és Morgan Freemannel, annak biztosan megmaradt ez a név.)

---------- itt kiesett némi idő ----------

Atyaúristen, de mocskosul be vagyok állva... Szóval, ünnepelünk. :) Megbocsátjátok, ha ezt most rövidre fogom?
A lényeg annyi, hogy holnap (ma) leszállok Miamiban, egy éjszakát a szállodában töltök (ahol lesz internet a szobákban, úgyhogy, ha nem halok álmon, akkor mindenkivel lesz alkalmam beszélni), aztán szombaton repülök Jacksonville-be.

Ja, még valami fontosat akartam megosztani Veletek, ez a Fascination menetrendje:
http://www.carnival.com/cms/fun/ships/carnival_fascination/default.aspx?shipCode=FS>
Ekkor vagyok nagyjából a kikötőkben (az időpontokhoz 6 órát tessenek szívesek hozzáadni, így kapjátok meg a magyar időt), a részleteket a "Cruise Details" gombra kattintva lehet előcsalogatni.

Na, tényleg megyek, mert mindjárt megfejelem a billentyűűűűsálláláálálááá, ez egy jó szám! Denis jött be, hogy menjek velük bulizni. Úgyhogy megyek!
Ciao amici!

Címkék: munka tengeren carnival hajó fascination

A bejegyzés trackback címe:

https://tavolafikatol.blog.hu/api/trackback/id/tr531453751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYUA 2009.10.16. 20:40:09

Grarulálok! Kisfiam, neked remélem, hogy továbbra is kijut a "sanyarú sors"-ból. Tudlak sajnálni, amiért 2052 utas fog "nyaggatni"!!! Csak a menagerek ne nyaggassanak és legyenek továbbra is elégedettek a munkáddal és a "keep smiling"-oddal!!! Millió PUSSZ

Toma Renáta · http://kulfoldondolgozni.blogspot.com 2009.10.16. 21:37:48

Na hali!

Gratulációm a hajónak, és személyzetének, hogy élvezhetik társaságodat...!

Figyu, ha nem egyedül szállsz le Miamiban (márpedig biztos nem egyedül fogsz), akkor béreljetek egy kocsit közösen. Nem nagy összeg, és élvezzétek a szabad napot. Valószínűleg nem mostanában jársz arra megint, aludni meg lesz majd időd a hajón. Nézzétek meg Miamit, és amit tudtok... Mulassatok!

Na pusszancs.

T1GRIS 2009.10.16. 22:00:47

Ezt már elcsesztük, Renike, mivel e sorokat már a szállodából írom. Aludni valóban ráérnék máskor is - ha nem rúgtam volna be iszonyatosan tegnap (búcsúeste, hehe... ;), és nem 2 óra alvás után kezdtem volna el csomagolni.
De úgy néz ki, mégis meg lesz mentve a haza becsülete, mert az imént toppant be Alex, hogy menjünk Miami Beachre. (Egész eddig azon fogadkoztam a hajón, hogy ha lesz egy napom Miamiban, muszáj elmennem Miami Beachre, erre mikor lehetőségem lenne rá, akkor olyan állapotban vagyok, hogy önerőből képtelen lennék rá. De így, hogy akadt támogatásom, már erőt veszek magamon, és megyek.
Majd alszom a strandon. ;)
süti beállítások módosítása